جواد نکونام نشان داد که ظرفیت انجام کارهای بزرگ در روزهای سرنوشتساز را ندارد.
علی دایلی؛ فولاد خوزستان در حالی از لیگ قهرمانان آسیا حذف شد که در یکی از بیثبات ترین دوران فنی خود قرار داشت.
در حالی که این تیم در قطر حضور دارد و باید خود را پس از پیروزی مقابل الفیصلی عربستان، برای دیدار با الهلال قدرتمند آماده میکرد، سرمربی این تیم اردوی قرمزپوشان اهوازی را ترک کرد تا یاران نکونام بدون راهبر فنی، مقابل یکی از برترین قدرتهای قاره کهن صفآرایی کنند.
فولاد در دیدار با الهلال و در شبی که نکونام را بر روی نیمکت نداشت، یکی از زیباترین بازیهای خود را ارائه داد تا ثابت کند پیش از این، تفکرات نکونام مانع از نمایش دلچسب سرخهای اهوازی بوده است.
اعتماد به نفس مفرط، جسارت، شناخت بازیکنان از یکدیگر، خلق موقعیتهای متعدد گلزنی، نمایش هجومی و زهر دار، همچنین ثبات در خط دفاعی، ویژگیهای شاگردان مطهری در شب رویارویی با نایبقهرمان باشگاههای جهان بود. این اتفاقات در شرایطی رخ میداد که قرمزپوشان اهوازی دیگر یک مربی متوقع مغرور را بر روی نیمکت نمیدیدند و از فراغ بال و ارامش روانی بیشتری بهره میبردند، همین مهم سبب نمایش تحسینبرانگیز ایشان در تقابل با مدافع عنوان قهرمانی قاره آسیا شد.
همچنین در شبی که مدافعان فولاد باید خطوط پدافندی خود را مقابل گلزن تیم ملی عربستان به آرژانتین قهرمان چیدمان میکردند، عارف آقاسی و دوستانش با همراهی کمنقص کریستوفر کنت، بهخوبی سد راه مهاجمان شش دانگ حریف شدند و اگر فرصت طلبی الهلالیها در دقایق پایانی نبود، فولاد به تنهایی جور حفظ حیثیت فوتبال ایران را میکشید.
اما سرانجام غیبت ناگهانی نکونام، تاثیر خود را گذاشت و فولاد در شبی که اصلا شباهتی به تیمهای بازنده نداشت، بازی خود را به سرمربی مستعفی خود باخت!
آری، باخت فولاد به سرمربی سابق خود بود نه تیم قدرتمند الهلال، این تیم روزها و ماهها پیش به جواد نکونام باخته بود، مربی که پیش از این در مصاحبههای مختلف ابتدا از مسئولان فدراسیون فوتبال، سپس از مدیران باشگاه فولاد به دلیل آنچه را که محقق نشدن خواسته هایش و سنگ اندازی در مقابل تقویت تیمش می نامید، سرانجام پس از یک پیروزی خفیف مقابل تیم چهارم جدول لیگ دسته دوم عربستان بدون اطلاع قبلی نیمکت فولادیها را ترک کرد تا آنها را در جایی که باید نتیجه زحمات و هزینههای یک باشگاه مشخص شوند تنها بگذارد.
این در حالی بود که این مربی بارها و بارها در صحبت هایش از حرفهایگری در فوتبال و نیاز به تحول در فوتبال کشور سخن میگفت، اما با اقدامی کاملاً غیر حرفهای، تمام داشتههای یک باشگاه و امیدهایی که میتوانست منجر به یک افتخار تاریخی شود را بر باد داد.
لطمات اقدامی که جواد نکونام با فولاد خوزستان کرد تنها به تیم فولاد ختم نمیشود و فوتبال خوزستان را متاثر از اتفاقی کرد که بعدها ممکن است دامان سایر تیمها را نیز بگیرد.
تصمیم سرمربی فولاد به کنارهگیری از هدایت قرمزپوشان اهوازی در یک بزنگاه حساس بینالمللی، این جرأت را به سایر مربیانی که هدایت تیمهای این استان را برعهده میگیرند داد تا هر نوع رفتاری که باب میلشان باشد با نمایندگان خوزستان صورت دهند و هر گاه با هر مبلغی که در نظر دارند وارد این فوتبال شده و پس از ناکامی و یا داشتن پیشنهادات بهتر تیمهای این استان را ترک کنند.
پیش از این نیز دراگان اسکوچیچ که در تیم صنعت نفت روزهای خوبی را به هواداران این تیم کقدیم کرده بود سودای نیمکت تیم ملی باعث شد تا با ترک آبادان به سرانجامی نه چندان خوش دچار شود.
محمود فکری دیگر نمونه این قبیل مربیان است که با موفقیت در مسجدسلیمان، خوزستان را به مقصد تیم آبی پایتخت ترک کرد تا آنجا نیز با آن حواشی دهشتناک نیمکت تیم محبوب خود را بدرود بگوید.
اما این تجارب برای جواد نکونام عبرت آموز نبود و او نیز با چنین سودایی تیم فولاد را در یکی از مهمترین بزنگاههای تاریخی این باشگاه، ترک کرد.
شاید باختی که فولاد امشب مقابل الهلال متحمل شد، نتیجه اقدامات و عملکرد نکونام در تیم فولاد باشد و چنین نتیجهای نیز قابل پیشبینی بود، اما غیبت سرمربی مصطفی قرمزها بر روی نیمکت این تیم در این دیدار حساس بار حیثیتی دیگری داشت که فوتبال ایران را باز هم مقابله فوتبال متمول عربستان زمینگیر کرد، باختی که مسئولیت تیمی و حیثیتی در حوزههای استانی و ملی آن به گردن جواد نکونام است.
پیش از این سرویس ورزشی خبرگزاری فارس استان خوزستان در سلسله مطالبی به خواستههای غیر منطقی، عملکرد ضعیف و هزینههای کهکشانی شگرف او بر دست باشگاه فولاد خوزستان اشاره کرده بود، اما مدیران این باشگاه حال یا به امید روزهای بهتر و یا با نیت حفظ آرامش تیم از تذکر و یا اعطای ضربالعجلی مشخص به این مربی خودداری کردند که این تعلل در تصمیمگیری، منجر به تحمیل یک اتفاق ناگوار و زیان انباشته به این باشگاه شد. زیانی که با به خدمت گرفتن بازیکنان گرانقیمت داخلی و خارجی و کنار گذاشتن چند بازیکن دیگر به این باشگاه تحمیل شد.
حالا هواداران فولاد خوزستان که پیش از این عدم رضایت خود را از عملکرد جواد نکونام فریاد زده بودند در حالی که میتوانستند یکی از اتفاقات مهم تاریخ باشگاه خود را چه شکلی مثبت نظاره گر باشند، در حال تماشای ضربهای هستند که سرمربی نه چندان موفق این تیم در سودای رسیدن به نیمکت تیم ملی و یا ساختن یک تیم کهکشانی به این تیم زد.
بار فنی جواد نکونام معطوف به وجود ستاره های متعدد در ترکیب تیمش بود و او از چیدمان فنی و آنالیز حریفان از کمتر توانی برخوردار بود.
این مربی ضمن کسب نتایج ضعیف با تیم فولاد قالب مربیان صاحب نام و باتجربه استان را از گردونه حضور در سطوح حرفهای فوتبال استان خارج کرد، به برخی بیاحترامی صورت داد، به بازیکنان جوان و بومی میدان نداد و اگر علمی از فوتبال روز دنیا آموخته بود، در اختیار فوتبال استان نگذاشت و مخلص کلام، او آوردهای برای فوتبال خوزستان نداشت.
او حتی به بازیکنانی که به اعتبار و خواسته او، به عضویت فولاد در آمده بودند، وفا نکرد و برای آنان نیز، رفیق نیمهراه بود.
نکونام بدون در نظر گرفتن حضور در فوتبال ایران قصد داشت تا تیمی در حد استاندارد های لیگ های اروپایی مهیای مسابقات کند، مدیران باشگاه فولاد نیز تا حدود زیادی به خواستههای او جامه عمل پوشاندند اما با این وجود نیز موفق به کسب نتیجه نشد و ضمن ارائه بازی های بسیار ضعیف، داد هواداران واقعی تیمش را نیز در آورد.
در هرصورت کابوس نکونام به پایان رسیده و این مربی برای مردم خوزستان نامی نکو از خود به جای نگذاشت، اما مدیران باشگاه فولاد باید در نظر داشته باشند که با وجود منابع مناسب مالی و زیرساختی برای باشگاه داری باید با بررسی ها بیشتر نسبت به انتخاب سرمربی بعدی این تیم تصمیم گیری کنند.
همچنین مسئولان کلان فوتبال کشور، باید بدانند که اگر این مربی یکی از گزینه ایشان برای تصدی نیمکت تیم ملی است، یک اشتباه بزرگ و یک خیانت بزرگتر را به ملت ایران تحمیل کردهاند.
انتهای پیام/